Alla inlägg under mars 2009

Av Sakki - 15 mars 2009 17:00

Lizette tog in mig från hagen borstade av mig la på sadeln och sen på med tränset togs ut i paddocken och Lizette klev upp på mig och red lite försiktigt men sen klev hon av efter en stund och fixade nånting med tränset sen klev hon upp på mig igen och träna mig att gå längs fyrkantsspåret och i vatten de var inte kul och så höll hon på i ca en halvtimme till en timme sen träna hon på att trava mig runt hela spåret och de gick sådär jag ville inte riktigt gå med på de så jag stegra mig lite då och då men jag kom på att de inte funkade så jag fick helt enkelt lyssna på henne sen när jag hade travat minst tre varv runt hela spåret utan att gina för vattnet och vatten pölarna så berömde Lizette mig och sen skritta hon av mig ett tag sen klev hon av och tog av mig alla grejerna och ställde in mig i boxen med filt på,sen så fick jag äta mit hö och vila...

Av Sakki - 8 mars 2009 18:23


Nu är jag sådär lagom trött i benen och kroppen. Jag har precis ätit min mat och ska vila en stund nu.

Jag har ett varmt och gott täcke på mig och står och snackar lite med Jerry. Han är trött men varkar nöjd han med.

Nu ska vi sova ! Natti Natti !!


Av Sakki - 8 mars 2009 15:15


Vi gick in genom grinden som stängdes, och sedan så släpptes vi lösa och började springa. Jerry som hade sin matte och Socka som hade Liz på ryggen sprang bakom oss och "föste oss framåt" liksom. Det var jättekul. Att det dessutom var snö på springrundan gjorde det bara roligare att springa där ! Efter nästan ett varv så fick jag syn på någon "tvåbening" en bra bit bort som stod i snön. När jag kom närmare hörde jag att det var min matte som stod med "sin kamera" beredd. Hon skrattde åt mig och såg jättetroad ut ! För att komma närmare och se om hon hade godis i fickorna så sprang jag mot henne och hon stod kvar och bara skrattade. Jag hörde hur det knäppte flera gånger.

Jerry kom i full fart bakom mig så det fanns inte tid att sakta ner, så jag fortsatte ett varv till ! Det var så skojigt ! Gissa om jag gillar det här ! WIIIIIHHHHAAAAAAAA ! Nu drar jag !!!!

Islänningarna har inte en chans att komma ikapp, men en av dem försökte, men jag bara lade i en "något högre växel" sen var det långt avstånd mellan oss. Jerry kutade på av bara den, han försökte raca med mig, men han fick ingen chans - jag drog ju om honom som ingenting.

Vi tog ett varv till, och nu vistte jag att min matte stod en liten bit bort, så jag "stilade upp mig" lite xtra ! Upp med svanasen och huvudet och så "trumpetfrustningen". "Sådärja nu fick hon" säkert "fotomodell bilder".

Ha, jag kan minsann jag ! När jag närmade mig min matte så saktade jag ner, för Jerry saktade ner. Sedan "ställde jag upp" mig ordentligt högt med huvudet ! Sådärja några till på den här snygga bruden !

Hallå "smååtingar" var är ni ! Ahhh där kom de i full fart. Undrar jag om de är trötta. Nu drog Jerry och jag iväg igen, vi fick långt avstånd till "de små".

Men vad nu Liz stannade och klev av Socka. Sen sadlade hon Blika och satte istället upp på henne. Måste titta närmare för min matte stod där också så jag gick fram till henne och stoppade mulen i hennes armhåla. Som tack kliade hon mig lite i pannan och på halsen. Det kändes skönt för jag började bli lite svettig och det sved i ögonen lite. Jag pustade ne bra stund, sedan hade jag återhämtat mig och nu ville jag springa mer ! Så blev det, men flera gånger fick Liz sakta ner och fösa fram islaänningarna för de ville nog gå hem. De är ju lite äldre än mig har jag förstått så det är ju fullt naturligt i och för sig. Men vi tog i alla fall ett varv till allesammans och jag såg att min matte fotade ännu mer ! Undrar vad hon ska göra med alla de fotona ? Vet du det ?

Efter det här varvet så saktade vi ner och samlade ihop "flocken" och begav oss av hemåt. Det var rätt lagom, för jag var trött i benen kände jag nu när vi gick hemåt. Jag tror jag ska lägga mig ner en stund i boxen när jag kommer hem, ja om jag nu inte har tur och får mat igen förstås. Då måste jag ju äta den först.


Av Sakki - 8 mars 2009 14:35


Även idag kom "alla" tvåbeningarmna upp till stallet - Liz, Jerrys matte och "min matte".

De luktade lite annan häst alla tre, så jag måste ju först snusa lite på Liz innan hon fick ta in mig i stallet.

Inne i stallet hittade jag "min matte" och henne måste jag också nosa lite på innan jag gjorde något annat. Medan jag stod och åt lite så kom också de där "småttingarna - islandshästarna" in i stallet, de som hör till "vår flock" alltså då menar jag. De kallades visst Blika, Gletta och Sockan tyckte jag Farbror Jerry sa en gång.

Nu var det något på gång förstod jag. Det var speciella "vibbar" i luften. Jerry och den som kallades Socka fick sadel och träns på sig, sedan leddes Gletta och Socka ut av Liz, medan jag och jerry fick gå med Jerrys matte. Blika, som också sen fick en sadel och sitt träns på sig, fick följa med "min matte" ut. Blika "pakerades" i "paddocken" medan Jerrys matte och min matte hjälptes åt med mig och Jerry.

"Pallen" plockades fram och min matte höll i mig medan Jerrys matte satte upp på honom med hjälp av pallen. Blika hon bara stod still där hon. När Jerrys matte kommit upp på Jerry så tog hon mig i grimskaftet och red ut genom grinden medan min matte höll upp den. Sedan begav vi oss ut på vägen mot "springrundan".

Jag såg inte skymten av Liz, Gletta och Socka, men jag hörde Socka gnägga en bit bort. Hon berättade att de väntade på oss. Jerrys matte började trava med jerry och jag hängde med. Helkul alltså. men jag vet att uppföra mig och gjorde det också. Vi stannade vid grinden till "springrundan". Bakom oss promenerade min matte i lugn takt med Blika bakom sig. Jag hörde att hon ropade något till Jerrys matte som vände på mig och jerry och började trava mot Blika och min matte.

Vad nu då tänkte jag, men hängde på. Lite fortare än trav blev det faktiskt, för Jerry tar sådana älgliknande kliv när han springer. Sedan så knäppte det till och jag förstod att min matte använt den där "kameran" igen.


Av Sakki - 8 mars 2009 14:14

wiiiiieee travbanan den, den är rolig den hehe får springa och busa och leka på den i full fart med kompisar som man kan sparka och bråka lite med men på skoj de är kul hehe...plus att jag får lite träning och muskler.....sen efter att vi var klara på travbanan så fick jag filt på mig och lite mat...de var gott..

Av Sakki - 7 mars 2009 16:07


Idag på eftermiddagen så kom de där "tvåbeningarna" till stallet igen, ja ni vet Liz, Jerrys matte och så "min matte".

Vi var ju i ute i hagen jag och farbror Jerry, så Liz och "min matte" plockade in oss och satte in oss i våra boxar. Där fick vi äta lite innan vi borstades och "kläddes på", ja dvs jag kläddes på med en massa saker, men Jerry - han slapp det han. Sedan ledde Liz ut mig i den där "paddocken" ni vet och parkerade mig bredvid en pall. Jerry var där han också, men utan en massa saker på sig och kunde springa runt som han ville. Det kändes rätt skönt faktiskt, för jerry är så lugn och trygg. Jag kan gömma mig hos honom om något är lite läskigt. Det känns skönt.

"Min matte" och Jerrys matte hade visst kameror med sig (ja Liz sa att de kallades så det där som blixtrade och lät lite granna). Min matte påstod att jag skulle bli fotomodell, när jag nyfiket snusade på den där sk "kameran". Plötsligt, mjukt och försiktigt så satt Liz på min rygg. Ja och jag som är van vid det vid det här laget tyckte inte att det var ngt konstigt i det, men tydligen tyckte "min matte" att det var ngt speciellt för hon pratade glatt och lättsamt med Liz och sa att vi var "så duktiga". Eftersom det lät vänligt, så antog jag att det var bra.

Liz började med att skritta runt på mig i paddocken. Men efter en stund så tryckte dte till i sidorna lite lätt, men jag tyckte dte var lite obehagligt så jag slängde upp huvudet lite och sedan ökade jag farten för att komma undan, Och se det fungerade, när jag travade så försvann trycket i mina sidor, så jag travade glatt på, men saktade av då jag märkte att jag fick lite obalans på ryggen en kort sekund. Då kom trycket tillbaka och jag travade igen och vips - trycket försvann. Rätt häftigt faktiskt.

Liz väger ju inget så det enda jag märkte var när hon eller jag kom i obalans med varandra. Men det var inte ofta det hände.

Jag travade flera varv och började vänja mig vid att ha Liz på ryggen även i traven. När jag började bli lite kaxig över att kunna trava så, ja då tog Liz mig i munne för att sakta av mig. Det var obehagligt så jag slängde upp huvudet igen. Det känns rätt mycket i munnen och jag tycker fortfarande att det är läskigt, men kanske kan jag vänja mig vid det också.

Medan jag travade så noterade jag att det blixtrade till emellanåt från "kamerorna". Men jag var så van nu så det besvärade mig inte ett dugg. Liz red mig i paddocken lite längre än vanligt, och jag hörde att "min matte" sa ngt då och då till Liz, men jag förstod inte vad, så jag bara lyssnade vidare på Liz. Det kändes bra och nu var jag riktigt modig tyckte jag, som vågade springa med Liz på ryggen. Ibland var Jerry i vägen för han skulle busa i snön och gräva. Trodde han att han var en mullvad eller ...... ? Då var det bara att bromsa för jag ville ju inte springa på honom. Ibland hann "min matte" före och flyttade på honom. Han bara flyttade sig en bit så jag kom förbi, sen gick han tillbaka till "snöhögen". Han är lite rolig han.

Efter en bra stund så stannade Liz mig vid "pallen" igen, men tydligen inte tillräckligt nära, för "min matte" fick flytta den närmare mig så att Liz kunde kliva av på den ...... Rätt bra faktiskt. Sen gick hon av mig och jag fick komma in i stallet en stund.


Av Sakki - 7 mars 2009 14:39

Idag så strax före lunch nånstans så kom Lizetté upp med några "tvåbeningar". Lizetté tog in mig från hagen och jag gick fram snällt till henne och stoppade huvudet i grimman.. Sen ledde hon in mig.. borstade mig och lyssnade klämde och kände lite på mig för hon verkade lite orolig. Dessutom stoppade det en "temp" i rumpan på mig, och det var lite läbbigt, men sen så i alla fall när Liz hade lyssnat klämt och känt på mig så fick jag sadeln och tränset på mig leddes ut i paddocken.

Lizetté klev upp på mig inte direkt nån konst nu mera men i alla fall. Sen släpptes Jerry lös  och fick gå runt lite i paddocken lite som han vill.. sen så börja Lizetté prata med den där andra "tvåbeningen" jag såg igår kväll.. hon sa nånting om skänklar och nåt mer.. men i alla fall sen börja Lizetté trycka lite med fötterna på mig och jag gick framåt fick beröm och sen gick vi runt där i paddocken varv efter varv medans Jerrys Matte och den där andra "tvåbeningen" höll i nån fyrkantig sak som blixtrade. Sedan provade Liz att öka farten på mig och det minns jag sen sist att de var lite obehagligt men jag försökte i alla fall och den här gången gick de faktiskt bättre men lite läskigt var det fortfarande..Så höll vi på ett tag bytte varv och sen fortsatte vi och dom andra dom fortsatte och blixtra med dom där fyrkantiga sakerna.. Sen fick ja gå in i stallet bli ompysslad och sen gå ut till hagen igen de var en spännande dag...


Av Sakki - 6 mars 2009 20:07


Idag när jag i godan ro gick och letade mat i hagen med Farbror Jerry, så kom det förbi några "tvåbeningar". Två av dem kämnde jag igen direkt för det var Liz och Jerrys matte, men den tredje den kände jag inte riktigt igen på en gång, men sen när hon började prata och hjälpte Liz att ta in mig i stallet så kom jag ihåg henne. Hon var den första människan jag träffade först hemma hos min "riktiga" matte och sedan här i mitt nya stall. Hon var den som min "riktiga" matte lämnade mig hos i höstas tror jag det var.

Ja tiden går fort, det var då i allal fall rätt kallt och en massa färger ute.

Men idag kom hon och hälsade på - det var ju lite kul.

När hon sedan tagit in mig i stallet så borstade hon av mig, rensade fötterna mina (fast hon visste inte att jag var kittlig på ena bakbenet för det var lite kittligt när hon lyfte upp det första gången, men sen gick det bra). Därefter snyggade hon till svansen på mig.

Hon pratade om att "frisera manen" också, och det vet jag inte riktigt vad det är, men det blir ju spännande att få veta snart.


Ovido - Quiz & Flashcards